Povestea Moșiei cu Căpșuni

Moșia cu Căpșuni a rezultat din pasiune pentru stilul de viață sănătos, dragoste față de trandafiri și veri însorite. Surprinzător sau nu, această combinație ne-a dus cu gândul la un fruct roșu strălucitor, parfumat, dulce și savuros.
 
Povestea începe în 2019, unul dintre cei mai frumosi, dar în același timp grei ani din istoria noastră. Frumos pentru că a prins contur Moșia cu Căpșuni și s-a născut fetița noastră. Greu pentru că au fost multe necunoscute, pași greșiți, deviații și provocări. Dar uite că am reușit și putem simți fiorul înfloririi primelor plante și apariția primelor fructe dulci, delicate și delicioase care vă așteaptă să le gustați.
 
Moșia cu Căpșuni este o afacere de familie care susține agricultura locală, calitatea și siguranța alimentară. Există ceva unic și delicios în fiecare fruct, așa că vă invităm să aduceți în casa voastră magia gustului și parfumul desăvârșit al căpșunelor crescute pe pământ, în grădinile noastre de lângă Urziceni.

 

Ce cultivăm?

Sunteți curioși care este soiul nostru de căpșuni care a reușit să vă țină simțurile în alertă, este dulce, intens aromat și vă amintește de gustul copilăriei? Dacă da, atunci vă vom dezvălui secretul.

  

Albionul (Fragaria x ananassa) este răspândit și extrem de apreciat în SUA, provenind de la încrucișarea dintre Diamante ( U.S. Plant Pat. No. 10,435) și o selecție CAL94.16-1 efectuat în 1997 la Universitatea din California. 

El a fost cultivat pentru prima dată la University of California Wolfskill Experimental Orchard, lângă Winters, California în 1998. Albionul este mai aromat și net superior față de soiul Diamante din care provine, fructul are dimensiuni mari ( media 30-35 grame ), formă lungă conică și uniformă. Culoarea exterioară este de un roșu strălucitor, cu o pulpă de culoare deschisă și cu excelente caracteristici organoleptice.

 

La Moșia noastră de lângă Urziceni, Albionul este crescut pe pământ, atât în suprafețe protejate cât și în aer liber. Le oferim plantelor un sol nisipos și ușor acid ( pH = 5,5 - 6 ) ce corespunde necesităților fiziologice optime de creștere și dezvoltare. Apa este de cea mai bună calitate fizico-chimică și pură din punct de vedere microbiologic, fiind extrasă dintr-un foraj de mare adâncime. Atât apa cât și solul ( primordiale și fundamental necesare pentru obținerea unor fructe de calitate superioară ) sunt testate periodic într-un laborator acreditat și corespund normativelor în vigoare.

În tehnologia de creștere folosim numai substanțe naturale ( bionutrienți ) ce conțin ingrediente organice, precum și ciuperci benefice, ce măresc suprafața de absorbție de la nivelul rădăcinii, facilitând accesul apei și al substanțelor nutritive existe în sol.

Plantele sunt cultivate pe o suprafață acoperită cu agrotextil, lucru care ne ajută la menținerea temperaturii și umidității constante, prevenind totodată contaminarea fructelor datorată contactului cu solul. Agrotextilul împiedică dezvoltarea structurilor vegetale nedorite, previne apariția dăunatorilor de tip fungi/ciuperci, nefiind astfel necesară utilizarea substanțelor chimice de sinteză de tipul ierbicidelor.

Întreținem culturile în mod responsabil, folosim ultimele inovații tehnologice de creștere, iar căpșunele noastre sunt mereu curate, proaspete, libere de agenți patogeni, numai bune pentru a fi spălate și consumate în siguranță de la 6 luni pana la 99+ ani.

V-ați dat deja seama că la Moșia cu Căpșuni se încurajează stilul de viată sănătos? Noi așa credem. Ce nu știți însă este că acest lucru reprezintă și una dintre cele mai puternice motivații ale muncii noastre de zi cu zi, pe lângă faptul că vă putem livra căpșune proaspete, cât mai naturale și care vă încântă toate simțurile.

 

 

  


Misiunea noastră :

Susținerea agriculturii locale și certitudinea aducerii pe piață a unui produs proaspăt, calitativ și gustos, care poate aduce un plus de valoare consumatorilor, clienților, colaboratorilor, familiei și mediului înconjurator.


Viziunea noastră :

Moșia cu căpșuni anticipează, inovează și oferă soluții pentru nevoile clienților noștri, oferind constant cea mai bună calitate și un gust excelent al căpșunelor proaspete. Ne dorim să îi oferim căpșunei ceea ce merita: recunoaștere, apa, un pământ roditor românesc și o audiență în creștere.
 

Valorile noastre :

Integritate: siguranță, onestitate și garanția unor produse obținute în mod natural ce păstrează intactă aroma căpșunelor.
Pasiunea de a deveni cei mai buni: viziune, perseverența de a îmbunătăți și ambiția de a fi prezenți pe piața autohtonă pentru a suplini insuficiența căpșunelor românești din centrele comerciale.
Seriozitate: întotdeauna deschiși pentru învățare, impulsionați de respectul față de clienți și dragoste pentru ceea ce facem.
Colaborare: muncim cu drag și în echipă pentru a obține excelența produselor pe care le oferim.

 

Vă așteptăm, cu drag, pe la Moșie!