Vafe cu căpșune și frișcă

Vafe cu căpșune și frișcă


Cred că știm cu toții ce sunt vafele și cât de delicioase sunt. Se pot obține la fel de simplu ca și clătitele și se coc cu un aparat special. În cazul în care nu ai un aparat de copt vafe, ele se pot găsi la orice supermarket din apropiere.

 

vafe cu capsune si friscaIngrediente:

  • 4 ouă
  • 350 mililitri de iaurt (paharul cel mare din comerț)
  • 250 grame de faină integrală
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 80 de grame de zahăr brun
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură cu esență de vanilie
  • 2-3 linguri de ulei (pentru copt)
  • 250 de grame de căpșuni Albion de la Moșie
  • 1 tub de frișcă 

 

Instrucțiuni:

  • Pune la încins aparatul pentru coacerea vafelor
  • Se mixează bine (în blender sau cu mixerul) ouăle, iaurtul, zahărul, esența de vanilie și praful de sare. Când amestecul este omogen se adaugă praful de copt și făina și se mixează în continuare până la o consistență similară cu a aluatului de clătite (trebuie să fie mai gros puțin) 
  • Apoi, se unge aparatul de gofre cu puțin ulei și se toarnă o parte din aluat în acesta și se întinde cu o lingură. Închide-l și presează bine, apoi lasă vafele să se coacă până când sunt rumenite și crocante.
  • După ce ai terminat de copt vafele, așează una pe un platou și adaugă un strat de frișcă urmat de cateva căpșuni tăiate. Peste pune încă o vafă și procedează la fel până când ai rezultatul dorit.

 

 

Articolul precedent Sandwich ciabatta cu pui, căpșune și brânză feta
Articolul următor Salată Freekeh cu căpșune și asparagus la grătar

Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a aparea

* Campuri obligatorii