Salată Freekeh cu căpșune și asparagus la grătar

Salată Freekeh cu căpșune și asparagus la grătar


Ingredientele din această salată constituie o rețetă bine echilibrată, sănătoasă și bogată în nutrienți.

Adevărata frumusețe a acestei rețete constă în creativitate, așadar majoritatea ingredientelor precum cerealele, nucile sau chiar legumele pot fi înlocuite după preferințele fiecăruia.

Însă, singurul lucru pe care NU ai vrea să îl schimbi sunt căpșunele! De ce? Pentru că ele sunt sursa nutritivă principală a acestei rețete:

 

  • Căpșunele sunt dulci în mod natural, dar totuși au un conținut scăzut de zahăr (doar 8 grame per cană) și oferă o combinație unică de nutrienți esențiali, fibre alimentare și fitochimicale benefice pentru organismul nostru.
  • Referitor la valoarea calorică nu trebuie să ne facem griji pentru că o porție din opt căpșune medii are aproximativ 50 de calorii.
  • De asemenea, căpșunele Albion sunt o sursă excelentă de vitamina C, conținând într-o porție, mai multă vitamina C decât o portocală și 110% din valoarea zilnică de care avem nevoie.

 

Ingrediente

 

  • 1 cană de căpșune de la Moșie
  • 6-8 tulpini de asparagus 
  • ¾ cană de grâu Freekeh copt 
  • 1 lingură de parmezan ras
  • 1 lingură de nuci caramelizate sau coapte
  • 2 lingurițe de ulei de măsline
  • 1 lingură de oțet balsamic
  • Sare și piper
  • Bețe pentru frigărui

 

Instrucțiuni:

 

  • Pornește grill-ul și lasă-l să se încălzească la temperatură medie.
  • În acest timp, găteste grâul Freekeh conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Curață, spală și usucă tulpinile de asparagus. Într-o pungă de plastic, pune asparagusul, 1 linguriță de ulei de măsline, sare și piper și agită punga pentru a amesteca ingredientele. Pune asparagusul din pungă pe grill și lasă-l să se gătească în jur de 15 minute sau până ajunge la textura dorită. 
  • Cât se gătește asparagusul, curăță și usucă capsunele întregi și plasează-le vertical pe bețele de frigărui. Pune căpșunele pe grill pentru 2-3 minute (sau până devin moi). Când sunt gata, înlătură bețele de frigărui și taie căpșunele în jumatați sau sferturi. 
  • După ce s-a gătit asparagusul, lasă-l să se răcească pe un platou separat. După ce s-a răcit, taie-l în bucăți de circa 2 cm.
  • Într-un bol mare, pune grâul Freekeh, căpșunele, asparagusul și nucile caramelizate. Condimentează după gust cu sare, piper, 1 linguriță de ulei de măsline și oțet balsamic, iar peste presară parmezanul ras.

 

Valori nutriționale:

 

Porție: 213g | Calorii: 270kcal | Carbohidrați: 39g | Proteine: 10g | Grăsime: 11g | Grăsime saturată: 2g | Colesterol: 2mg | Sodiu: 50mg | Fibre: 7g | Zaharuri: 6g

Articolul precedent Vafe cu căpșune și frișcă
Articolul următor Înghețată cu căpșune fără lactoză

Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a aparea

* Campuri obligatorii