Știai că o porție de căpșune conține mai multă vitamina C decât o portocală? 110% mai exact. Și mai mult decât atât, pe langă faptul că sunt dulci, conțin o cantitate scăzută de zahăr. De exemplu, o porție de căpșune are jumătate din cantitatea de zaharuri a unui măr. În plus, căpșunile sunt bogate în antioxidanți, fitochimicale benefice, fibre și potasiu.
Sezonul însorit este chiar după colț și nimic nu se potriveste verii mai bine decât un castron de căpșune proaspete. Și înghețată, bineînteles. Vara vine întotdeauna cu înghețată. Așadar, am decis să împărtășim înghețata perfectă de căpșune, fără lactate, de care vă puteți bucura fără pic de vina toată vara.
Alternativele laptelui obișnuit tind să aibă un conținut de apă mai mare decât produsele lactate tradiționale și din aceasta cauza fac o înghețată mai „înghețată”. În plus, conținutul de apă din căpșune poate adăuga la această cristalizare. Iată cum poți rezolva această problemă ...
În primul rând, poți adăuga oua la baza de înghețată pentru a o face un pic mai cremoasă.
Și în al doilea rând, poti "căli" putin căpsunele, la foc mic, pentru a evapora o parte din apa conținută și pentru a concentra aroma specifică.
Data viitoare când vei cumpăra căpșune de la Moșie ,nu uita de această rețetă! Este modalitatea perfectă de a folosi acele ultime căpșune care rămân în plus și nu vrei să le arunci.
Ingrediente:
- 1½ căni lapte de migdale vanilat neîndulcit
- 1 cană miere
- ½ cană lapte de nucă de cocos
- 2 linguri de extract de vanilie
- 2 ouă mari bătute
- 4 căni căpșune de la Moșie proaspete
- ½ lingură de suc de lămâie
Instrucțiuni:
- Într-o cratiță medie, pune laptele de migdale, 1/2 cană de miere, laptele de cocos și extractul de vanilie.
- Bate ingredientele cu un tel, la foc mediu.
- După ce s-au încălzit, adaugă încet, în cratiță, oul bătut, amestecând puternic.
- Continuă să bați amestecul timp de 3 până la 4 minute, apoi toarnă-l într-un bol mare și lăsă-l deoparte să se răcească.
- Între timp, adăugă într-o cratiță mare căpșunele,cu restul de miere și zeamă de lămâie si menține focul mediu.
- Amestecă frecvent căpșunele în timp ce fructele se descompun, până ajung la o consistența asemănătoare gemului. (Aproximativ 10 minute)
- Adăugă în vasul mare căpșunele, cu baza de înghețată și amestecă cu telul pană la omogenizare. Apoi ia baza de înghețată de pe foc și las-o să se răcească.
- După ce a ajuns la temperatura camerei, adăugă baza de înghețată în dispozitivul de făcut înghețată și urmează instrucțiunile acestuia.
Lasa un comentariu