Sfaturi pentru cea mai bună limonadă din vara asta

Sfaturi pentru cea mai bună limonadă din vara asta


Începe să arate din ce în ce mai mult a … vară! Știm că ești cu gândul la vacanță și la toate
cocktailurile și limonadele reci pe care le savurai în concediu. Dacă despre cocktailuri am vorbit
deja, haide să vedem cum poți pregăti o limonadă care te va face să te simți ca în vacanță de la
prima înghițitură.
Sunt atâtea modalități de a face o limonadă minunata în această vară: poți adăuga mentă,
castravete, lime și fructul nostru preferat : căpșuna. Cel mai important este să folosim
ingrediente naturale, proaspete și fără tot felul de aditivi care sunt nesănătoși, dau aromă în
mod artificial și nu ar trebui să facă parte din alimentația umană. La Moșia cu Căpșuni se
folosesc doar fertilizanți organici, pe bază de alge marine și substrat ecologic, de aceea
recomandăm căpșunele noastre dulci și zemoase pentru rețetă.
Eu personal prefer limonada cu apă minerală, mentă și piure de căpșune. Am făcut rețeta asta
acum ceva timp, într-o seară toridă de vară și efectul a fost wow. A ieșit atât de răcoritoare,
dulce acrișoară, parfumată si este atât de ușor de făcut încât trebuia să împărtășesc rețeta.
Limonada ar putea înlocui cu succes cafeaua dimineților de vară. Sigur te gândești ce motiv ar
avea cineva să facă asta. Ei bine, motivele și beneficiile sunt multe și le voi enumera mai jos :
 Lămâia este bogată în vitamina C, deci prin consumul de limonadă vei avea un ten mai
luminos și mai curat. Adăugarea căpșunelor, pline și ele de vitamina C, fibre, acid folic,
potasiu nu fac altceva decât să întărească cadoul sănătos pe care vrei să ți-l faci
dimineața.
 Consumul de limonadă echilibrează PH-ul, menține respirația proaspătă și întărește
sistemul imunitar.
 Consumul de lămâie te ajută să slăbești deoarece diminuează senzația de foame.
Căpșunele sunt printre fructele cu cel mai mic conținut de calorii și carbohidrați, deci din
nou combinația e câștigătoare.

Dar hai să trecem la treabă și în maxim 5 minute totul va fi gata. Luați repede 750 ml de apă,
adăugați zahăr ( aproximativ 180 de grame ) și puneți la fiert. Odată răcit, acesta va fi siropul cu
care vom îndulci limonada noastră. Puteți alege să îndulciți cu miere sau sirop de agave, caz în
care nu mai trebuie să puneți la fiert, fiind și mult mai sănătos.

Luați 400 de grame de căpșune de la Moșie, spălați-le bine și îndepărtați-le codițele. Stoarceți 7
lămâi și răsturnați sucul în recipientul dorit. Cu ajutorul unui blender pasați căpșunele și
adăugați-le peste zeama de lămâie îndulcită în prealabil, după preferințe. Puteți opta și pentru
strecurarea sosului de căpșune, dar eu am ales sa-l las așa deoarece nu am vrut să risipesc nimic
din doza de energie, vitamine și sănătate pe care mi-o oferă.
Amestecăm bine, adăugăm câteva feliuțe întregi de lămâie și frunzulițe de mentă proaspătă.
Dacă folosiți apă minerală, este indicat să o adăugați la final.
Nu uitați să decorați și cu o căpșunică proaspătă! Ah! Și puneți cuburi de gheață! Cât mai multe!
Să vă bucurați de limonadă și să ne spuneți părerile voastre!


Articol scris cu drag, de la Moșie!

 

Articolul precedent Ghid natural pentru îngrijirea tenului
Articolul următor 20 de lucruri pe care nu le știai despre căpșune

Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a aparea

* Campuri obligatorii