Ingredientul secret pentru cea mai reușită petrecere de început de Mai

Ingredientul secret pentru cea mai reușită petrecere de început de Mai

Suntem convinși că planurile tale de 1 Mai s-au schimbat anul acesta, dar asta nu înseamnă că distracția s-a încheiat și că nu ne adaptăm sau nu improvizăm. La Moșie, vom sărbători prin muncă pentru a ne asigura că, în curând, vor ajunge la tine căpșunele noastre delicioase. Pentru tine însă, propunem lansarea unui nou trend în condițiile distanțării sociale: o super petrecere virtuală.

Cheamă-ți toți prietenii apropiați și inspiră-te din propunerile noastre.
Însă, ca să te asiguri că organizezi cea mai reușită petrecere, ai nevoie de o tematică. Nu e o surpriză ca vom alege căpșunele drept tematică, nu? Acum mai rămâne doar să le propui invitaților tăi rețetele de cocktailuri de mai jos, să le pregătiți și să le savurați împreună, dar virtual, desigur.


Haideți să începem. Noi le-am încercat cu căpșune proaspete, de la Moșie, dar puteți folosi și fructe congelate.

1. Berryoska

Limonada cu căpșune este delicioasă, dar limonada cu căpșune si Vodka este
grozavă. Lucrurile sunt simple aici pentru că doar îmbini gustul răcoros al limonadei, cu Vodka și cu căpșune. Ai nevoie doar de un pahar și de 2-3 cuburi de gheată, iar petrecerea poate începe.

 

2. Gin & Tonic cu căpșune

 

Siropul de căpșune este ingredientul secret care nu trebuie să-ți lipsească din frigider în vara aceasta. Nu știi cum să-l faci acasă? Este foarte simplu. Ai nevoie de căpșune foarte bine coapte pe care le vei pune la fiert cu apă, cât să le acopere. Fierbe pana ce căpșunele sunt foarte moi și se deschid la culoare, apoi strecoară lichidul pentru a obține un suc cat mai limpede. Cântărește apoi lichidul și adaugă în el zahăr, în aceeași cantitate. Trebuie adus din nou la punctul de fierbere și amestecat în continuu pana se va topi zaharul. Fierbe totul pentru maxim 20 de minute, lasă-l să se răcească și este gata.
Adaugă apoi parți egale de sirop și suc de lime în paharul tău preferat, picură puțin gin, puțină apă tonică și succesul este garantat.

 

3. Mojito cu căpșune 

Mojito cocktail


Daca vrei ceva romantic, să știi ca un mojito cu căpșune este afrodisiacul perfect. Alege 4-5 căpșune mari, câteva frunze de mentă, câteva cuburi de gheață, suc de lime, 15ml de sirop de zahăr ( zăhar și apă în cantități egale pe care le vei încălzi până se topește zahărul) și adaugă-le într-un blender. Amestecul se toarnă în pahar, se adaugă apă minerală și se amestecă cu paiul. Ce e interesant este că putem să alegem și varianta fără alcool a acestui cocktail și să-l savurăm dimineața la micul dejun.

 

4. Sărutul din Kentucky 


O alta rețetă incredibil de simplă și numai bună dacă nu știai cum sa integrezi Whiskeyul tău preferat într-o seara toridă, de vară. Adaugă piure din căpșune, sirop de arțar și puțin suc de lămâie. Amestecă-le, adaugă Whiskey și bucură-te!


5. Prosecco cu căpșune Nici iubitorii de vin și prosecco nu sunt uitați. Facem aproximativ 100g de piure de căpșune într-un blender și adăugam o lingura de miere. Turnăm peste 100 ml prosecco ( sau vin spumant ) foarte, dar foarte rece, decorăm cu o căpșună și servim imediat.


Să înceapă petrecerea, să ne distrăm și să așteptăm vremuri mai bune!


Articol scris cu drag, de la Moșie.

Articolul precedent 8 căpșune pe zi

Comentarii

Daniela Florentina - mai 2, 2020

Minunat!
Cocteiluri delicioase iar CAPSUNILE voastre savuroase.
Asteptam recolta.

Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a aparea

* Campuri obligatorii