Ghid natural pentru îngrijirea tenului

Ghid natural pentru îngrijirea tenului

Fericirea nu constă în a face lucruri neobișnuite, ci în a face lucruri obișnuite, dar într-un mod neobișnuit. De aceea te provocăm să-ți ajuți tenul să devină perfect cu ajutorul produselor naturale care ne sunt atât de accesibile, dar pe care le-am uitat atât de ușor.

 

Am vorbit acum ceva vreme despre multiplele beneficii ale căpșunelor, dar astăzi vom pune accent pe efectele benefice pe care le pot avea asupra pielii și tenului. Vitamina C, antioxidanții, acizii AHA, acidul salicilic, acidul elagic, ne facilitează obținerea protecției și hidratării necesare pentru o piele catifelată, radiantă și netedă. Mai jos am prezentat un tabel detaliat care îți va explica de ce delicioasele căpșune iți pot salva pielea de la multe probleme ca punctele negre, albe, acneea, pielea grasă sau cea uscată.

 

 

NUTRIENTI

BENEFICII

VITAMINA C


Protejează celulele pielii de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Combate acneea și coșurile.

AHA ( alfa-hidroxi-acizi )

Penetrează în straturile superficiale ale pielii eliminând celulele moarte și revelând o piele mai luminoasă, mai netedă și mai catifelată. Ei pot reduce apariția petelor pigmentare, a cicatricilor de la acnee și a ridurilor fine și de suprafață. Specialiștii sunt de părere ca AHA pot stimula și producția de colagen, fiind de asemenea recomandați pentru pielea uscată sau care suferă de hiperpigmentare.

Acidul salicilic


Remediu recunoscut împotriva coșurilor. Este de asemenea folosit pentru a calma roșeața și pentru a limita inflamația pielii.

Acidul elagic

Puternic antioxidant, încetinește deteriorarea colagenului și previne îmbătrânirea prematură a pielii.

 

 

 

 

Măștile propuse de noi, pot fi făcute cu ușurință acasă. Înainte însă, nu uita să testezi compoziția pe o porțiune mică de piele de pe gât și/sau mână pentru a te asigura că nu există reacții alergice. Regula aceasta trebuie urmată cu sfințenie cu orice produs cosmetic, cremă sau substanță care ne atinge fața. Daca totul este ok, spală-te bine pe față, adaugă mixul pregătit și bucură-te de beneficii.

 

Urmând pașii de mai jos cu siguranță o să-ți simți pielea reîmprospătată și hidratată. Doar știm cu toții că secretul unui ten perfect este hidratarea. Și un mic pont: dacă iți rămâne mai multă compoziție, tot ce trebuie să faci este să o pui într-o cutie de depozitare și după în frigider. Poate fi folosită cu succes în maxim o săptămână.

 

Masca Moșieriței #1 conține doar 2 ingrediente, dar ajuta la exfoliere, curățare, oferind totodată și o ușoară protecție solară. Sună bine, nu?

 

  • 8-9 căpșune proaspete
  • 3 linguri de miere

 

Într-un bol, pasează căpșunele cu o furculiță până obții un piure fin. Adaugă mierea și amestecă bine ingredientele. Cu ajutorul mâinilor spălate în prealabil sau a unei perii dezinfectate, aplică pe față amestecul cu mișcări circulare, delicate, evitând însă zona ochilor. Masează fața timp de 2 minute, apoi întinde-te, relaxează-te, ascultă o muzică bună sau citește câteva pagini dintr-o carte și lasă masca să acționeze timp de 15-20 minute. Îndepărtează amestecul cu ajutorul unui prosop udat cu apă călduță.

 

Masca Moșieriței #2 este ideală pentru a preveni apariția ridurilor timpurii și îndepărtează excesul de sebum de pe suprafața pielii. Propunerea aceasta este benefică și pentru persoanele cu tenul acneic, deoarece degresează ușor pielea și o lasă mai curată și mai luminoasă. Datorita conținutului de alfa-hidroxi acizi, căpșunele curață în profunzimea stratului de piele, dar fără să o agreseze.

 

 

  • 8-9 căpșune proaspete
  • 2 linguri de miere
  • Câteva picături de zeamă de lămâie – în jur de 8 picături dacă aveți pielea uscată și până la o lingură dacă pielea este grasă

 

Într-un bol, pasează căpșunele cu o furculiță până obții un piure fin. Adaugă mierea și zeama de lămâie amestecând până când ingredientele sunt bine încorporate. Cu ajutorul mâinilor spălate în prealabil sau a unei perii dezinfectate, aplică cu mișcări ușoare amestecul pe toată suprafața feței, evitând însă zona ochilor. Lasă masca să acționeze timp de 5-10 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță. Dacă simți nevoia poți aplica crema ta hidratantă după folosirea ei.

 

Masca Moșieriței #3 este perfectă pentru hidratare. Are totodată efect antibacterian, antiseptic și conferă luminozitate pielii.

 

  • 3 căpșune proaspete
  • 1 lingură de iaurt ( recomandat pentru pielea grasă ) sau smântână ( recomandată pentru pielea uscată)
  • 1 linguriță de miere

 

 

Într-un bol, pasează căpșunele cu o furculiță până obții un piure fin. Adaugă mierea și iaurtul sau smântâna amestecând până când ingredientele sunt bine încorporate. Cu ajutorul mâinilor spălate în prealabil sau a unei perii dezinfectate, aplică cu mișcări ușoare amestecul pe toată suprafața feței, evitând însă zona ochilor și a buzelor. Lasă masca să acționeze timp de 10-15 minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță. La final puteți clăti încă o dată cu apă rece pentru a închide porii.

 

 

Măștile faciale sunt un răsfăț pentru tenul nostru și din fericire, în zilele noastre, avem acces la informații și la căpșune proaspete tot timpul anului. După ce le-ai încercat, așteptăm să ne spui dacă mai ai nevoie de toate acele produse scumpe și sofisticate pe care le cumpărai, ce conțin în mod inevitabil tot felul de chimicale, dar care nu-ți oferă întregul procent de fruct, cu toate beneficiile lui.

 

Articol scris, cu drag, de la Moșie.

Articolul următor Sfaturi pentru cea mai bună limonadă din vara asta

Lasa un comentariu

Comentariile trebuie aprobate inainte de a aparea

* Campuri obligatorii